Föräldraföreningen - Söraskolan

30 September Årsmöte kl. 18.30

Välkomna nya som gamla medlemmar till vårt årsmöte som kommer att hållas i förskoleklassens länga vid kulan. För mer info se inbjudan.

Inbjudan till årsmöte 2015

23 oktober Höstfest för klass F - 6

Den populära Höstfesten som föräldraföreningen tillsammans med skolan annordnar går av stapeln torsdagen den 23 oktober!

Alla är hjärtligt välkommna och vi hoppas på en trevlig kväll!

Inbjudan till Höstfest

6 Oktober Trygg i Österåker bjuder in till föreläsning

Åke Pålshammar får dig att förstå varför ungdomar gör som de gör och inte alltid som du säger....

En föreläsning som alla som är föräldrar eller jobbar med ungdomar borde höra. För anmälan och info se inbjudan.

Inbjudan till föreläsning

29 September Årsmöte kl. 18.30

Med ett nytt spännande skolår kommer ett nytt årsmöte där nya och gamla medlemmar är mycket varmt välkomna! Vi träffas i den tillfälliga matsalen vid Kulan. För mer info se inbjudan.

Inbjudan till Årsmöte 2014

7 Maj Cykeldag för åk 4

Det blev en tradition! Även i år arrangerar vi i Föräldraföreningen tillsammans med Trafikgruppen på Söraskolan en cykeldag för åk 4. Cykelverkstad med Team Sportia, cykelhinderbana, tipspromenad och trygghet i trafiken står på schemat för morgondagen.

Inbjudan till cykeldagen åk 4

14 November Höstfest för år 4-6

Torsdagen den 14 november mellan 18.00-20.00 är det äntligen dags för Höstfest för år 4-6. Varmt välkomna!

Inbjudan till Höstfest 14 november

7 November Höstfest för år 1-3

Torsdagen den 7 november mellan kl.18.00-19.30 är det dags för den årliga höstfesten för år 1-3 på Söraskolan.

Varmt välkomna!

Inbjudan till Höstfest 7 november

26 september Välkommen till vårt årsmöte!

Torsdagen den 26 september kl.18.30 träffas vi i det tillfälliga personalrummet vid exp. på Söraskolan.

Ingång vid entrén mitt emot Kulan.

Det blir både information och diskussion.

•Vad gör föreningen?

•Aktiviteter som SFF genomför. Förslag på nya?

•Vilka förbättringar vill du se för ditt barn och övriga elever på skolan?

•Ombyggnationen, diskussion och funderingar

•Föreningens framtid

•Val av styrelse

Föräldraföreningen skall inte göra det som åligger skolan eller betala det som kommunen eller staten ska stå för. Vi ska istället understödja med vissa arbetsinsatser och pengar för att eleverna ska få det bättre och roligare under skoltiden!

Du behövs, du är viktig!

Varmt välkommen önskar

19 augusti Rulltårta till F-5!

Den 19 augusti bjuder åk 2 och föräldraföreningen traditionsenligt alla elever i F-åk5 välkomna tillbaka efter sommaren med att bjuda på saft och rulltårta. Ett uppskattat inslag på höstterminens första dag!

Stort tack till alla i åk 2 för alla goda rulltårtor!

8 maj Cykeldagen – en ny tradition på Söraskolan?

Den 8 maj kl. 08:30 – 12:00 var det, i strålande sol, dags för vårens höjdpunkt – cykeldagen!

På initiativ av Söraskolans föräldraföreningen, var alla elever i årskurs 4 inbjudna tillsammans med sina mentorer.

På plats fanns Team Sportia med cykelverkstad, Polisen informerade om trafikregler och skyltar m.m. och föräldraföreningen hade byggt upp en hinderbana för cykel samt anordnat en tipspromenad tillsammans med mentorerna.

Österåkers kommun sponsrade med förstapriset till tipspromenaden i form av en tuff cykelhjälm samt sadelskydd och reflexer till övriga deltagare. Skolans kök bjöd alla på mellanmål och frukt.

Dagen avslutades med en trickcykel-uppvisning av Victor Segring!

Det blev en mycket lyckad dag, som vi hoppas kommer bli en återkommande aktivitet på Söraskolan!

22 april Föräldramöte

Föreläsning om fakta och debatt kring hasch och marijuana med Pelle Olsson.

Pelle är en av Sveriges bästa föreläsare o talare och har bl.a. korats till svensk mästare vid 2 tillfällen i konsten att tala.

Hans föreläsning om Cannabis är uppskattad och lockar till mycket skratt men även en hel del eftertänksamhet.

Föräldramöte 22 april

18 april

Föräldramöte med information om ”Mobbning, kränkningar, sociala medier, brott i skolan. Vad händer…?”

Lena Brodin, kommunens trygghetssamordnare och Micke "Tor" Spreitz från Gladiatorerna håller i informationen.

Vi bjuder på fika. Välkomna!

Inbjudan 18 april.doc

Söraskolans föräldraförening